Excite

Vlieg naar Dublin

Het Ierse Dublin leent zich uitstekend voor een stedentrip. Werk vooraf nog even goed aan je Engels (vooral ‘Kunt u wat langzamer praten’ kan nuttig zijn), want het Iers is een stuk lastiger te verstaan dan je denkt. De inwoners van Dublin zijn echter over het algemeen vriendelijk en geïnteresseerd, dus zul je tijdens je bezoek weinig moeite hebben om bijvoorbeeld de weg naar een leuk café of restaurant te vinden.

Het vliegveld van Dublin, Aer Rianta, ligt op minder dan tien kilometer van het stadscentrum. Na de landing kun je met de bussen van Dublin Bus en Airlink voor vijf euro naar het centrum. Deze rit duurt ongeveer een half uur. Sneller ben je met één van de vele taxi’s vanaf de luchthaven. Een taxirit van de luchthaven naar de wijk Temple Bar kost je zo’n twintig euro.

Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren om vanaf de luchthaven de stad in te rijden. Weet dan wel dat het een beetje anders is in Ierland. Je moet al wennen aan het stuur aan de rechterkant en al het verkeer dat links rijdt... dan is het een hele opgave om tegelijkertijd te wennen aan het drukke stadsverkeer.

Vliegtickets naar Dublin heb je al vanaf zo’n 170 euro, maar de prijzen kunnen oplopen tot ruim 500 euro. Let dus goed op dat je niet te veel betaalt voor je vlucht. De bekendste luchtvaartmaatschappij die vluchten naar Dublin verzorgt, is Aer Lingus. Op hun site zelf vind je vaak al aantrekkelijke prijzen. Check ook altijd de vergelijkingssites, zodat je de beste prijs voor je ticket naar Dublin betaalt.

Afbeelding: Flickr, Tony Murphy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020