Excite

Vlieg naar het Italiaanse Sicilië

Sicilië staat vooral bekend om de grote actieve vulkaan Etna. Er zijn veel excursiemogelijkheden naar deze vulkaan. Sicilië heeft echter nog veel meer te bieden, zoals historische steden, Griekse theaters, prachtige natuur en leuke winkelmogelijkheden. Genoeg reden dus om eens naar Sicilië te vliegen.

De internationale luchthaven van Sicilië is Catania Fontanarossa. Dit is een luchthaven op ongeveer tien kilometer afstand van de stad Catania vandaan. Catania is de grootste stad van het eiland. Er zijn verschillende transportmogelijkheden vanaf de luchthaven, zoals de bus of de taxi. Ook hebben veel hotels een shuttlebus die naar de luchthaven rijdt.

Je kunt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Catania in Sicilië vliegen. Dit duurt ongeveer twee tot drie uur, afhankelijk van de wind. Overstappen onderweg, bijvoorbeeld in Rome, is ook mogelijk en kan er soms voor zorgen dat de vliegtickets voordeliger zijn. Rechtstreeks vliegen is echter vaak veel relaxter en makkelijker.

Luchtvaartmaatschappijen die naar Sicilië vliegen zijn onder anderen Transavia, AirItalia, AirBerlin en KLM. Vergelijk je vliegtickets altijd goed met elkaar en profiteer eventueel van leuke aanbiedingen. Door goed de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken kun je de goedkoopste vliegtickets vinden.

Afbeelding: Flickr account roberto-ahoi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020