Excite

Vlieg naar Istanbul

Istanbul – ook wel Istanboel – is een stad met talloze steegjes, brede straten, historische paleizen, overdekte winkelcentra en natuurlijk een groot aantal moskeeën. Kom hier winkelen op één van de grootste markten ter wereld: de Grand Bazaar. Alleen al deze markt is de moeite van je bezoek aan Istanbul waard.

Met een kleine week kom je lang niet aan alles toe in Istanbul. Daarmee leent de stad zich minder snel voor een stedentrip. Wil je toch graag een lang weekend naar de stad, bijvoorbeeld als er een leuke aanbieding is voor goedkope vliegtickets, dan kun je het beste plannen om een bepaald deel van de stad te bekijken. Je kunt altijd nog eens teruggaan om de rest te verkennen!

Vlieg je naar Istanbul, dan kom je aan op luchthaven Atatürk. Vanaf Amsterdam en Brussel gaan er regelmatig vluchten naar dit vliegveld. Binnen drie uur land je al, als je een rechtstreekse vlucht hebt bij bijvoorbeeld Transavia, Turkisch Airlines en Istanbul Airlines. Goedkope maatschappijen als Pegasus en German Wings vliegen naar het Turkse gedeelte van Istanbul en komen aan op internationale luchthaven Sabiha Gökcen, op 35 kilometer van het stadscentrum.

Bij het boeken van je ticket kun je alvast controleren of er ook vervoer vanaf de luchthaven bij de prijs is inbegrepen. Dit is namelijk in veel gevallen zo. Zoiets is altijd meegenomen! Je reist meestal per minibus, maar als het vervoer niet bij je vliegticket is inbegrepen, is het aan te raden een taxi te nemen. Vervolgens kun je uitgebreid Istanbul gaan ontdekken!

Afbeelding: Flickr, kexi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020