Excite

Vlieg naar kustplaats Alicante

Alicante heeft één vliegveld, namelijk Alicante International Airport (ALC). Het wordt in het kort ook wel El Altet genoemd. Het ligt slechts negen kilometer van de stad vandaan en er zijn budgetmaatschappijen die naar Alicante vliegen. Dit zorgt ervoor dat je goedkope vliegtickets kunt vinden.

Zo vliegt bijvoorbeeld prijsknaller RyanAir naar Alicante vanaf Brussel en Weeze. Ook andere goedkope vliegtuigmaatschappijen gaan naar Alicante, zoals bijvoorbeeld Transavia, EasyJet, AirBerlin en ThomasCook.

Vanaf de luchthaven van Alicante gaan er bussen, maar ondanks dat het vliegveld negen kilometer van de stad vandaan ligt, is het een lange rit om met de stadsbus te gaan. Het kan wel veertig minuten duren om in het centrum te komen. Er wordt gesproken over een treinverbinding, maar die is er nog niet. Taxi’s zijn een optie, maar wel duur.

Je kunt vliegtickets online kopen. De meeste goedkope maatschappijen hebben een optie waarbij je online kunt boeken. Je kunt ook makkelijk de prijzen met elkaar vergelijken. Zo kun je de goedkoopste vliegtickets uitkiezen en lekker veel geld besparen. Soms kan het tientjes schelen als je op een andere dag vliegt. Speel dus altijd een beetje met de data waarop je vliegt, zodat je nog voordeliger uit kunt zijn. Eventueel kun je ook een pakketprijs nemen, van bijvoorbeeld een vliegticket en hotel in één.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Andrew Parnell

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020