Excite

Vlieg naar Moskou

Naar Rusland kom je alleen op uitnodiging. Dat klinkt alsof je kennissen of vrienden in het land moet hebben die je vragen om eens langs te komen, maar dat is gelukkig niet nodig. Een uitnodiging kan namelijk ook worden gestuurd door het hotel waar je verblijft. Ga je naar Moskou, boek dan een hostel of hotel, en dan word je vaak automatisch uitgenodigd om het land in te komen.

Voor je besluit naar Moskou te vertrekken, moet je ook nog even je paspoort controleren. Na vertrek uit Rusland (dus niet bij aanvang van je reis) moet je paspoort namelijk nog minimaal zes maanden geldig zijn. Ga je dus op de eerste van de maand naar Moskou en verloopt je paspoort zes maanden daarna, dan moet je voor je bezoek aan Moskou toch echt een nieuw paspoort aanvragen. Je hebt ook een visum nodig, en de aanvraag hiervan kan meerdere dagen duren. Je visum is dertig dagen geldig.

Wat je niet hoeft te doen voor je naar Rusland gaat, is geld halen. Alhoewel je in Moskou met de Russische Roebel moet betalen, kun je in het land zelf vrijwel overal pinnen en geld wisselen. Dat scheelt dus weer wat voorbereidingstijd. Wel moet je vooraf je vlucht en hotel boeken. Vlieg je naar Moskou, dan kom je aan op Sheremetyvo, de grootste luchthaven van de stad, of Domodedovo. Beide vliegvelden liggen op zo’n veertig kilometer van hartje Moskou.

Het hele jaar door gaan er vluchten naar Moskou. Vanaf Amsterdam is het nog geen drie uur vliegen. Het kan soms goedkoper zijn om te vertrekken van Dusseldorf of Brussel. Bekijk vooraf goed de vliegtarieven, zodat je zeker weten de beste prijs betaalt voor je vlucht naar Moskou.

Afbeelding: Flickr, vitaly.repin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021