Excite

Vlieg naar Stockholm

Binnen een paar uur kun je met het vliegtuig al in Stockholm zijn. Dat gaat een stuk sneller dan met de trein, die er zeventien uur over doet. Ook met de auto of bus ben je tussen de vijftien en vijfentwintig uur kwijt. Tenzij je er een road trip van wilt maken, ben je dus qua reistijd – en vaak ook nog qua reiskosten – beter af met een retourtje Stockholm per vliegtuig.

Met het vliegtuig kom je aan op vliegveld Arlanda, een luchthaven die iets meer dan veertig kilometer buiten het stadscentrum van Stockholm ligt. Vanaf daar moet je dus nog wel een stukje reizen naar je hotel of andere accommodatie. Dit kan met de taxi voor zo’n dertig euro. Goedkoper ben je uit met de expresstrein. Ook rijden er regelmatig bussen vanaf het vliegveld.

Natuurlijk wil je voor je vliegticket zelf ook niet de hoofdprijs betalen. Met vluchten naar Stockholm loont het de moeite om ver vooruit te boeken. Je betaalt dan vaak aanzienlijk minder geld dan wanneer je op het laatste moment nog een ticket wil kopen. Verder kun je natuurlijk de diverse aanbieders op een rijtje zetten. Wie weet heeft er één wel een heel aantrekkelijke aanbieding.

Nog een optie om je ticket naar Stockholm betaalbaar te houden, is om te kijken naar de mogelijkheden om vanaf of via een andere luchthaven te reizen. Vluchten waarbij je moet overstappen zijn dan wel niet altijd ideaal, je kunt er wel een hoop geld mee besparen. Voor je het weet zit je op een goedkope vlucht richting het prachtige Stockholm.

Afbeelding: Flickr, FTPhoto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020