Excite

Vliegangst is belachelijk!

Je zult er maar last van hebben: vliegangst. Nooit exotische oorden bezoeken, of je hier mentaal weken op voor moeten bereiden. Dan helpt het vast niet als iemand tegen je zegt dat vliegangst volkomen belachelijk is.

En toch is het zo! Professor Robert Bor, klinisch psycholoog én gediplomeerd piloot, weet te vertellen dat vliegangst irrationeel is. Vroeger, toen vliegtuigen nog maar net gemaakt werden en regelmatig uit de lucht vielen, was het heel normaal om wat huiverig te zijn voor een vlucht, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Sterker nog, volgens Bor heb je meer kans om dood te worden getrapt door een ezel, dan door uit de lucht te vallen met je vliegtuig.

Bor weet waar hij het over heeft: hij deed onderzoek naar vliegangst en kwam er onder andere achter dat het niet makkelijk is om mensen te ‘genezen’ van vliegangst: je kunt ze vertellen hoe een vliegtuig werkt en je kunt ze de statistieken laten zien met betrekking tot de ongelukken, maar dat zorgt er nog niet voor dat ze lekker in een vliegtuig zitten. Ze durven het misschien wel aan, maar niet met plezier.

Als jij ook bij die groep mensen hoort, dan zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om je vlucht comfortabeler te maken. Denk bijvoorbeeld aan de bestemming, leer jezelf ontspannen, praat met het personeel, drink voldoende en begin rustig aan je reis. Zo ben je vanaf het begin ontspannen en lijkt die reis misschien wel ineens veel minder eng!

Afbeelding: Flickr account JoshuaDavisPhotography.COM

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020