Excite

Vliegen naar de zonnige stad Palermo op Sicilïe

Palermo is de hoofdstad van Sicilië, het grootste eiland in de Middelandse Zee. Je komt aan op luchthaven Palermo, op dertig kilometer afstand van de stad. Vanaf daar is het handig om met de trein verder te reizen naar Palermo. In deze Zuid-Italiaanse stad zal je je geen seconde vervelen.

De winter is een goede periode om de stad te bezoeken. Gedurende de wintermaanden zijn er namelijk veel minder toeristen, en kun je in alle rust Palermo ontdekken. Deze universiteitsstad met ongeveer een miljoen inwoners is als een geschiedenismuseum, waar echter ook de moderne tijd zijn stempel op heeft gedrukt.

Je vindt er prachtige paleizen en talloze musea, en het grootste overdekte theater van Italië: Teatro Massimo. Kom je vooral naar Palermo om de culinaire specialiteiten te ontdekken, bezoek dan ook de buitenmarkten waar je de meest verse voedingsproducten kunt kopen.

Vanaf Schiphol kun je onder andere met Transavia, KLM en Alitalia naar Palermo vliegen. Vertrek je liever vanuit Duitsland of Brussel, dan zijn er ook een aantal mogelijkheden. Of je nu voor korte of langere tijd naar Palermo wilt gaan, zoek uit welke luchtvaartmaatschappij voor jou de beste aanbieding heeft.

Het grote voordeel van Palermo is niet alleen dat je vaak goedkope vliegreizen naar de stad kunt vinden, maar ook dat veel hotels en andere accommodaties uiterst betaalbaar zijn. Voor een mediterrane onderbreking van de winter boek je dus vandaag nog je ticket naar Palermo!

Afbeelding: Flickr, user gnuckx

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020