Excite

Vliegen naar Praag met een klein budget

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, heeft verschillende bijnamen. Zo wordt de stad ook wel ‘de Gouden Stad’ of ‘de stad van de honderd torens’ genoemd. Sinds de val van het ijzeren gordijn is Praag een van de grootste toeristische trekpleisters van Europa. De meeste bezienswaardigheden zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaard gebleven, en het historische centrum van de stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vanaf Schiphol of Brussel ben je met het vliegtuig binnen twee uur in deze prachtige stad. Je komt aan op vliegveld Praag-Ruzyně, een grote internationale luchthaven op ongeveer 10 kilometer van het stadscentrum.

Eenmaal in het centrum aangekomen, kun je je gemakkelijk verplaatsen met de bus, de tram of de metro. De stad heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, dat nog altijd uitgebreid wordt. Het is een handige manier om de vele bezienswaardigheden van Praag te bezoeken. De stad heeft talloze prachtige kerken, musea, theaters, en naast historische gebouwen ook veel bijzondere moderne architectuur.

Ook met een klein budget kun je een stedentrip naar Praag maken. Voor goedkope tickets vergelijk je de prijzen van verschillende aanbieders op internet. Vaak is het zelfs nóg voordeliger om een vliegticket in combinatie met accommodatie te boeken.

Probeer je vlucht naar Praag in het weekend te plannen, dat is meestal goedkoper dan wanneer je op een doordeweekse dag wilt vliegen. Dit scheelt je al snel tientallen euro’s. Bovendien is het aan te raden om vooruit te boeken. Last-minutes naar Praag zijn namelijk vaak erg prijzig.

Afbeelding: Flickr, gebruiker FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021