Excite

Vakantie: vliegen naar Pisa

Wie aan een vakantie in Italië denkt, denkt misschien niet direct aan vliegen naar Pisa. Want wat heeft Pisa nu eigenlijk te bieden, behalve die scheve toren? Meer dan je zou verwachten! Pisa is een echte oude Italiaanse stad met zo'n 90.000 inwoners en veel bezienswaardigheden. Daarnaast ligt de stad aan de zee, waardoor je ook heerlijk kunt genieten van de zon, de zee en het strand.

De scheve toren van Pisa

Vliegen naar Pisa is al een goede keuze om de toren van Pisa te zien. Je kunt deze al talloze keren op plaatjes hebben gezien, maar het met eigen ogen bekijken van dit bijzondere bouwwerk, is zeker de moeite waard. Als de Italianen niet bezig zijn met het renoveren, dan mag je er vaak zelfs in en kun je tot halverwege in klimmen. Je hebt dan mooi overzicht over het terrein rondom de toren van Pisa en een deel van de stad.

Andere bezienswaardigheden

Voordat Pisa vooral bekend werd vanwege de toren, was het een maritieme republiek in Italië, samen met onder andere Venetië. De 12e en 13e eeuw waren geweldig voor Pisa, maar na een verovering door de Genuanen en de Florentijnen, werd Pisa ingelijfd bij Toscane, dat weer ingelijfd werd bij Italië.

Als je kiest voor vliegen naar Italië, dan kom je ongetwijfeld de naam van de meest bekende inwoner van Pisa tegen: het vliegveld daar is namelijk vernoemd naar Galileo Galilei, die de scheve toren gebruikt zou hebben om verschillende van zijn theorieën te proberen. Ook veel van de andere bezienswaardigheden, het Piazza dei Miracoli, Piazza dei Cavalieri, Orto botanico di Pisa, moet hij wel eens gezien hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020