Excite

Maak een vliegreis naar het verre Moskou

De meest logische manier om naar Moskou te reizen is per vliegtuig, omdat de hoofdstad van Rusland duizenden kilometers van Amsterdam verwijderd ligt. Bovendien is Moskou één van de duurste steden van de wereld. Het is dus raadzaam om je vliegreis naar Moskou goed voor te bereiden en op tijd te zoeken naar een goedkoop ticket. Deze kan je vinden op het internet.

De snelste manier om een vliegreis naar Moskou te boeken, is door te zoeken op gespecialiseerde websites. Op sites zoals Worldticketcenter.nl en Cheaptickets.nl kan je in enkele muisklikken zien wat je mogelijkheden zijn. Je hoeft alleen de vertrekdatum in te voeren en de eindbestemming te selecteren. Daarna doet de website al het zoekwerk en presenteert je binnen enkele seconden een overzicht van de beschikbare vluchten, de luchtvaartmaatschappijen die ze aanbieden en natuurlijk de prijzen. De prijs van een retourticket naar Moskou ligt meestal tussen de 500 en 700 euro, maar je kunt geld besparen door een ticket met een tussenstop te boeken. Lufthansa biedt vluchten aan voor 350 euro, maar je maakt dan wel een stop in Wenen of München.

Houd ook in de gaten dat de miljoenenstad Moskou meerdere luchthavens heeft. Tot voor kort was Sheremetyevo het belangrijkste vliegveld, maar die rol werd de laatste jaren overgenomen door Domodedovo International Airport. Dit vliegveld ligt 35 kilometer ten zuiden van Moskou en groeit snel. Desondanks kan je binnen een uur op het treinstation Paveletsky in de stad zijn. Je kunt een bus of een taxi nemen, maar de snelste en goedkoopste manier is om een kaartje te kopen voor de AeroExpress. Deze snelle trein brengt je in ongeveer veertig minuten naar het Paveletsky. Van daaruit kan je verder reizen naar je hostel of hotel.

Een hostel of hotel in Moskou vind je door te zoeken op Booking.com of Hostelbookers.com. Let goed op waar je zit en of er een metrostation nabij is. Kleine afstanden op de kaart kunnen in werkelijkheid honderden meters bedragen en niet alle delen van Moskou zijn even veilig. De beste tijd om naar Moskou te reizen is in het voor- of najaar. Rusland is in de winter erg koud, maar door zijn landklimaat in de zomer erg warm. En wil je na Moskou ook direct Sint-Petersburg zien? Zoek dan eens op de Alexander Nevski Express, een snelle trein die beiden steden verbindt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021