Excite

Boek nu je vliegticket naar Faro en ontdek de Portugese Algarve

De Algarve

De Algarve is een welbekende vakantiebestemming. De meest zuidelijke regio van Portugal heeft dan ook alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie: zon, zee, strand, mooi weer, lekker eten en adembenemende landschappen.

Niet alleen vandaag de dag is de Algarve populair bij buitenlanders. Ook historisch gezien was het een belangrijke regio. De naam 'Algarve' komt bijvoorbeeld uit het Arabisch en betekent 'het westen'.

De Algarve kent dan ook nog vele restanten en invloeden uit tijden van de bezetting van de Moren - een Arabisch volk. Zo ook in de architectuur in de regio. Bezoek daarom eens een traditioneel huis met Moorse invloeden. Deze vind je onder andere in Serra do Caldeirão. Oorspronkelijk waren dit ronde huizen gemaakt van steen en modder, maar tegenwoordig zijn de huizen rechthoeken en gemaakt van rood zandsteen.

De Moorse invloed is ook terug te vinden in de traditionele pottenbakkerij. De decoraties op het keramiek en aardewerk doen namelijk sterk denken aan Arabische kunst.

Faro

De Arabische invloed is ook terug te vinden in de naam van de hoofdstad van de streek, Faro, dat afgeleid is van het Arabische woord voor 'leider' of 'opperhoofd'. Al sinds een ver verleden is Faro de hoofdstad van de regio met slechte een korte onderbreking van 1577 tot 1756.

Tegenwoordig dient Faro als toegangspoort tot de Algarve met een grote haven, treinstation en Faro luchthaven. Maar uiteraard heeft de stad zelf ook genoeg te bieden voor de toerist. Wandel eens door het historische centrum dat opgedeeld is in drie verschillende wijken: Vila-Adentro, Mouraria en Bairro Ribeirinho.

In het centrum kun je ook een kijkje nemen in kathedraal. Deze stamt uit de vroege Middeleeuwen, maar een groot deel van de kerk werd pas gebouwd in de late Middeleeuwen nadat een groot deel was verwoest door een zware aardbeving. Bijzonder interessant zijn de Afrikaanse beeldjes en het Barokke orgel in de kathedraal.

Tenslotte kun je ook een wandeling maken langs Faro's defensiewerken: de stadsmuur en het kasteel. Beiden werden gebouwd door de Moren in de 9e eeuw. Met de tijd zijn zowel de stadsmuur als het kasteel wat veranderingen ondergaan. Zo kreeg het kasteel in de 17e eeuw een ravelijn om te kunnen voldoen aan de nieuwe methodes van oorlog voeren.

Vliegticket naar Faro

Lijkt dit je allemaal geweldig? Dan is het enige dat je moet doen een vliegticket boeken naar Faro. Vanuit Nederland zijn er verschillende maatschappijen die vliegen naar de hoofdstad van de Algarve.

Zo kun je vanaf Amsterdam Schiphol vliegen met onder andere ArkeFly en Transavia.

Woon je in het zuiden van Nederland? Dan kun je overwegen te vliegen vanaf Eindhoven, Rotterdam of zelfs Brussel. Vanaf Eindhoven vliegen Transavia en RyanAir namelijk rechtstreeks naar Faro. Vanaf Rotterdam is dat alleen Transavia. Met Brussels Airlines kun je vanaf Brussel snel naar de Algarve vliegen.

Je kunt ook vanuit Duitsland reizen als dat beter uitkomt, bijvoorbeeld vanaf Weeze, Münster, Osnabrück of Keulen. Check daarvoor eens de website van AirBerlin.

Succes en een fijne vakantie toegewenst!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020