Excite

Zonvakantie? Boek een vliegticket naar Miami!

Miami is niet alleen de thuisbasis van veel Amerikaanse sterren, maar ook één van de populairste vakantiebestemmingen in de Verenigde Staten. In deze bruisende stad vind je een trendy uitgaansleven, luxe restaurants, een fraaie haven en goudgele stranden. Deze miljoenenstad is de ideale keuze voor een vakantie in Amerika en een vliegticket naar Miami heb je zo geboekt. Maak daarvoor gebruik van onze handige tips.

Vliegticket Miami: Waar te vinden?

Een vliegticket naar Miami kan je boeken bij het reisbureau, maar je kunt ook zelf op zoek naar een goedkope vlucht. Daarvoor kan je terecht op speciale websites zoals Worldticketcenter.nl, Vliegwinkel.nl, Cheaptickets.nl, Expedia.com en Cheapflights.com. Op deze sites hoef je alleen de vertrekdatum en de eindbestemming in te voeren en de website doet het zoekwerk. Let er op dat je een creditcard of een nummer van een geldige kaart nodig hebt om een reservering te doen.

Vliegticket Miami: Geld besparen!

Er zijn diverse mogelijkheden om de kosten van je vliegticket naar Miami te drukken. Probeer vroeg te boeken, want dan zijn doorgaans de kosten van het ticket lager. Daarnaast kan je overwegen om van een andere luchthaven dan Schiphol te vertrekken. Internationale luchthavens zoals die van Londen, Brussel en Düsseldorf hanteren vaak lagere luchthavenbelastingen waardoor de totale ticketprijs goedkoper uitvalt. In dit geval moet je voornamelijk de afweging maken tussen gemak en reistijd enerzijds en de prijs anderzijds.  Neem in ieder geval de tijd voor je zoektocht en vergelijk zoveel mogelijk vliegtickets, luchthavens in de buurt en vertrekdata.

De luchthaven van Miami

Miami International Airport is recentelijk geheel verbouwd en voldoet aan alle eisen van een moderne luchthaven. Het vliegveld ligt ongeveer veertien kilometer van Miami en vanuit het centrum neem je de Interstate 95 (Afslag NW 42 Avenue) om deze te bereiken. Vanaf de luchthaven vertrekken shuttlebussen en regionale bussen naar diverse plekken in de stad. Als je naar de Florida Keys wilt dan neem je een speciale bus: Keys Shuttle. Miami International Airport heeft geen directe treinverbinding met de stad, maar je kunt er wel auto's huren.

Het klimaat in Miami

Je moet vooraf goed bepalen in welke periode in het jaar je Miami wilt bezoeken aangezien het weer erg ongedurig kan zijn. Er valt veel neerslag maar daarvoor krijg je wel een gemiddelde temperatuur van 18 (januari) tot 28 (juli) graden Celsius voor terug. Ga niet in de periode tussen half augustus en half oktober, want dan breekt het orkaanseizoen in alle hevigheid los. Mocht je toch door een tropische storm worden verrast: geen nood. Overal in de stad zijn openbare kelders om te schuilen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020