Excite

Vliegticket Vancouver kan heel voordelig zijn

Vliegen naar de andere kant van de wereld kan best wel in de papieren lopen. Wie echter slim en regelmatig op internet kijkt, kan toch nog wel eens voordelige verrassingen tegenkomen. En dankzij zo’n verrassing betaal je dan ineens geen duizenden euro’s voor een vliegticket naar Vancouver, maar misschien een paar honderd euro. Dat is snel verdiend!

Een vliegticket naar Vancouver zul je natuurlijk nooit kunnen bestellen voor een paar tientjes; het is nu eenmaal een hele reis en dat betekent dat er mer kosten aan verbonden zijn. Toch zijn die kosten het bezoek aan Vancouver wel echt waard. Want deze prachtige stad, vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, kent niet alleen een bijzondere geschiedenis, maar is na Los Angeles en New York ook nog eens de grootste stad als het gaat om de filmindustrie. Niet gek voor één van de duurdere steden ter wereld.

Voor ons is het leuk om te weten dat de ontdekker van Vancouver (en andere delen van Brits Columbia) een Nederlandse achtergrond heeft. De familie heette eigenlijk Van Coevorden, wat betekent dat Vancouver eigenlijk een verwijzing is naar het Drentse Coevorden.

Vancouver staat vooral bekend vanwege haar musea en galerijen. Denk bijvoorbeeld aan de Vancouver Art Gallery en het Vancouver Maritime Museum. Ook het Antropologisch Museum en het International Film Festival zijn aanraders om eens te bezoeken. Dat laatste festival is natuurlijk niet altijd toegankelijk. Hier zul je dus je reis op af moeten stemmen, waardoor je uiteindelijk misschien iets meer betaalt voor je vliegticket naar Vancouver.

Afbeelding: Flickr account kennymatic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020