Excite

Goedkope vliegtickets naar Athene

Was je op school ook zo geïntrigeerd door die prachtige mythische verhalen uit de Griekse oudheid? Ga dan zelf eens in Athene kijken en vergaap je aan de Akropolis en de andere klassieke schatten. Een vlucht naar de Griekse hoofdstad hoeft helemaal niet duur te zijn. In je eigen huis kan je snel en goedkoop vliegtickets naar Athene op de kop tikken.

Vliegtickets naar Athene vind je op het internet. Speciale websites zoals Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl geven je een overzicht van de beschikbare vluchten, prijzen en aanbiedende maatschappijen. Je hoeft alleen de datum van vertrek in te voeren en de website doet al het werk. Als je slechts voor enkele dagen naar Athene gaat, is het mogelijk om alleen handbagage mee te nemen. Zo wordt je ticket nog goedkoper. Klik op deze websites altijd even op 'betalen'. Soms komen er later in de procedure nog extra kosten bij die eerst niet op de website ziet staan.

Je kunt het hele jaar door naar Athene vliegen, maar kunt het hoogseizoen beter vermijden. Niet alleen zijn tickets dan duurder, de stad is ook veel drukker en erg warm. In het voorjaar of najaar is het veel gerieflijker om de verschillende gebouwen uit de oudheid rustig te bekijken. Een hostel of hotel in Athene vind je door op Booking.com of een soortgelijke website te zoeken. Daar vind je scherpe aanbiedingen en kaartjes die aangeven waar het hotel precies in de stad ligt. Deze sites geven je ook beoordelingen van bezoekers die er eerder waren.

De luchthaven van Athene, Eleftherios Venizelos International Airport, voldoet aan alle moderne internationale standaarden en werd in 2001 opgeleverd. Het vliegveld verwerkt jaarlijks dertien miljoen reizigers en ligt 33 kilometer ten zuidoosten van Athene. Elke dertig minuten vertrekt er een metro naar het centrum van de Griekse hoofdstad. Je stapt dan uit op het Syntagma Plein. Daar kan je overstappen op metro's die je naar andere plekken in de stad brengen, zoals Omonia Plein. Buiten de aankomsthal van de luchthaven staan ook bussen klaar. Lijn E94 brengt je naar het metrostation Ethniki, lijn E94 naar het Syntagma Plein en Lijn E96 naar de havenstad Pireaus.

Tevens is het mogelijk om op de luchthaven een auto te huren. In de aankomsthal vind je balies van zes autoverhuurbedrijven, waaronder Avis, Europcar en National/Alamo. Je kunt ook van tevoren een huurauto reserveren op de website Easyterra.nl. Deze site biedt je een overzicht van de verschillende aanbieders, zowel in Athene als elders in het land.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021