Excite

Vliegtickets naar Australië: laat je niet kaalplukken!

Een vakantie naar Australië is één van de duurste vakanties die je kunt treffen. Niet omdat het land zo duur is, maar omdat het simpelweg zo ver weg ligt, dat de tickets aanzienlijk aan de prijs zijn. Nader onderzoek wijst echter uit dat er aan die prijzen nog wel wat te doen is, mits je tenminste de tijd neemt om zelf een beetje voordelig te boeken.

Als eerste is het natuurlijk belangrijk te weten wanneer je wilt gaan. Maakt het niet uit? Probeer dan buiten het seizoen te gaan en niet midden in de zomer. Let er wel op dat – qua weer tenminste – de Australische zomer in onze winter valt! Kijk ook op welke stad je wilt vliegen. Soms is het voordeliger om bijvoorbeeld naar Melbourne te vliegen, in plaats van naar Sydney.

Als je al een beetje een idee hebt van hoe je reis eruit gaat zien, dan weet je misschien ook wel of je er goed aan doet om ook vooraf vast je huurauto en je accommodatie te regelen. Boek je die tegelijk met je vliegtickets, dan kan dit soms 5-10% schelen. Bij sommige aanbieders zelfs nog meer, mits je vooruit betaalt. Slapen en rijden moet je – vaak – toch, dus dan is een extra korting altijd meegenomen.

Tot slot: maak altijd een lijstje met referentieprijzen, zodat je steeds beter in kunt schatten of iets duur of voordelig is. Controleer ook wel even om wat voor luchtvaartmaatschappij het gaat, want voor een stukje extra veiligheid wil je misschien toch wel betalen!

Afbeelding: Flickr account nosha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020