Excite

Vliegtickets naar Boston: doen!

Hoewel het zeker niet de grootste stad van Amerika is, is het wel een stad die enorm aanspreekt: Boston. Het is de hoofdstad van de staat Massachusetts en veel mensen zien het als een officieuze hoofdstad van heel New England. De aantrekkingskracht van Boston is evident: het is een van de oudste en rijkste steden van de VS en vooral hightech ondernemingen en financiële bedrijven vestigingen zich hier. En als je vliegtickets naar deze prachtige stad boekt, kun jij er binnenkort ook eens een kijkje nemen!

Boston werd al in 1630 gesticht op een schiereiland. Zij noemden de vestiging Boston; gelijk aan de naam van de plaats waar zij vandaan kwamen. In de Amerikaanse geschiedenis neemt Boston een belangrijke plek in; het wordt wel eens de bakermat van de Amerikaanse Revolutie genoemd. Dit komt omdat het bloedbad van Boston en de Boston Tea Party behoorden tot beslissende momenten in de geschiedenis. Ook de eerste veldslagen in de Onafhankelijkheidsoorlog werden in de buurt van Boston uitgevochten.

In 1822 werd Boston officieel een stad en in de tweede helft van diezelfde eeuw groeide de stad uit tot een centrum van textiel-, machine- en schoenenfabrieken. Deze industrialisatie was belangrijk voor de toenemende welvaart en is vandaag ook nog zichtbaar. De welvaart die hierdoor gegenereerd werd, toont zich nog in gebouwen, prachtige bezienswaardigheden en een bijzonder rijk cultureel leven. Wat dat betreft komen we ook direct bij het enige nadeel van Boston aan; het is eigenlijk té groots om in één of twee weken te beleven. Een lange vakantie – of beter nog: vliegtickets zonder retourdatum – is aan te raden!

Afbeelding: Flickr account Werner Kunz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020