Excite

Vliegtickets naar de mooie stad Vancouver

Vancouver is een veelzijdige stad. Dichtbij liggen enkele nationale parken en in de omgeving kun je eveneens genieten van de wintersport. Het is een van de mooiste steden van de wereld en dat komt onder andere doordat er in Vancouver maar liefst 180 stadsparken zijn. Daarnaast kun je in Vancouver verschillende sporten beoefenen. De stad ligt tussen de bergen en aan zee, waardoor je niet alleen kunt skiën of bergbeklimmen, je kunt ook er zeilen.

Tijdens je vakantie moet je zeker het Vancouver Aquarium bezoeken. Het is het grootste aquarium van Canada en er leven hier meer dan 70.000 zeedieren zoals orka’s, dolfijnen, zeehonden en zelfs walrussen. Ook Gastown is een bezoek waard. Het is de oudste wijk van Vancouver en ontstond rond 1867. Het stond bekend als een slechte buurt, nu zijn er vele restaurants, boetiekjes en galeries.

Vancouver International Airport is het vliegveld van Vancouver. Het ligt op ongeveer 13 kilometer van de stad. Met shuttlebussen kun je van en naar de stad gaan. Voor de Olympische Spelen is er een treinverbinding van de luchthaven naar de stad aangelegd. Een vlucht van Nederland naar Vancouver duurt ongeveer zo’n 9 uur.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Amsterdam naar Vancouver, onder meer de KLM en British Airways. De tickets voor deze rechtstreekse vluchten zijn meestal zo’n 600 euro of duurder. Een vlucht naar Vancouver zou je dan ook kunnen combineren met een reis naar Amerika.

Afbeelding: Flickr, Hyougushi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020