Excite

Vliegtickets naar het zonnige Palermo

Palermo ligt op Sicilië en is ook de hoofdstad van het eiland, dat het puntje van de Italiaanse ‘laars’ vormt. Sicilië is een geliefde vakantiebestemming, het biedt zon en strand, maar er is ook veel cultuur te vinden op het eiland. Daarnaast is Sicilië, zoals ook Italië bekend om de pizza’s en pasta’s.

Je kunt in Palermo natuurlijk genieten van veel zon, maar er is in de stad ook veel te zien. Er zijn meerdere prachtige paleizen, kerken en tempels te bewonderen. Zo is er het Palazzo dei Normanni, een paleis dat nog stamt uit de twaalfde eeuw. Ook de barokke kerk Santa Caterina is een bezoek waard. Bij het Cappucciniklooster kun je dwalen door de Catacomben, langs 8000 mummies van oude inwoners van de stad.

Op dertig kilometer van Palermo ligt het vliegveld Aeroporto di Palermo Falcone e Borsellino. Het vliegveld is vernoemd naar de twee rechters die in de jaren 90 door de maffia vermoord waren. Vanaf het vliegveld kun je met de trein of met de bus naar Palermo zelf toe. Er vertrekken veel binnenlandse vluchten vanaf Palermo. Internationale vluchten zijn er minder en vanuit Nederland zijn er geen directe vluchten.

Vanuit Parijs kun je wel naar Palermo vliegen, bijvoorbeeld met een goedkope vlucht vanaf Transavia. Het is ook mogelijk om vanuit Köln met Airberlin een directe vlucht naar Palermo te boeken. Met Wind Jet kun je wel vanaf Amsterdam naar Palermo, deze vlucht maakt echter een tussenstop. Andere mogelijkheden vanuit Nederland zijn om in andere plaatsen over te stappen. Op die manier kun je gebruik maken van goedkope vliegtickets van bijvoorbeeld Ryanair of EasyJet.

Afbeelding: Flickr, Nicolas Vigier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020