Excite

Vliegtickets naar Milaan, dé modestad van de wereld

Parijs wordt wel eens de modestad van de wereld genoemd, maar Milaan doet echt niet onder voor de hoofdstad van Frankrijk. Ook hier zijn talloze designerwinkels te vinden en houdt men de laatste mode nauwgezet bij. Wie ook maar een beetje van mode houdt, zal in Milaan dan ook zijn ogen uit kijken.

Milaan werd gesticht door Kelten, dus van oorsprong is het allesbehalve een modestad. Dat veranderde echter wel toen de Renaissance kwam. In die periode werd Milaan geregeerd door een aantal voorname families, die onder meer Leonardo da Vinci in dienst hadden. Later werd de cultuur in Milaan ook nog eens verrijkt door talloze vluchtelingen die hier een beter leven zochten: de multiculturele samenleving was een feit.

Vandaag de dag is Milaan één van de meest toonaangevende modesteden van de wereld. Dan gaat het wel vooral om haute couture, bijvoorbeeld van modehuizen als Versace en Armani, die hier gevestigd zijn. Deze modehuizen geven regelmatig shows. In de meeste gevallen kun je hier niet zomaar binnenlopen, maar al je toch flink inkopen doet, kun je natuurlijk altijd informeren naar de mogelijkheden!

Natuurlijk is Milaan niet alleen de stad van de mode. Ook merken als Pirelli en Alfa Romeo komen hier vandaan. En wie helemaal niet van auto’s of mode houdt, maar wel van cultuur, boekt ook gewoon vliegtickets naar Milaan. Die kan namelijk genieten van de bijzondere Milanese keuken, die zelfs in Italië zelf een hele goede naam heeft!

Afbeelding: Flickr account jeff kung

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020