Excite

Vliegtickets Stockholm: prachtige stad

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en zeker één van de mooiste noord-Europese steden ter wereld. De rijke geschiedenis van de stad is nog overal te zien, te beginnen bij het Vasamuseum, waar de Vasa te vinden is, een oorlogsschip uit de 17e eeuw dat in 1960 geborgen werd en na die tijd gerestaureerd is. Als je dit museum wilt zien, of één van die andere geweldige bezienswaardigheden, boek dan vandaag nog je vliegtickets!

Stockholm is een heel bijzondere stad, die verdeeld is over veertien eilanden. De eilanden worden met elkaar verbonden door middel van bruggen. Veel inwoners van de stad hebben dan ook een bootje, om snel van het ene naar het andere eiland te kunnen reizen. Als toerist kun je echter ook gebruik maken van het uitstekende openbare vervoer.

En dat zul je nodig hebben, want het Vasamuseum is niet de enige bezienswaardigheid in Stockholm. Ook het Stockholms Slot, het Stadhuis, slot Drottningholm, Vikingennederzetting Birka en Ruddarhuset zijn echt plekken die je eens gezien moet hebben. En dat zijn dan alleen nog maar de bekende bouwwerken in de stad.

Stockholm staat namelijk ook bekend vanwege het grote aantal musea. Skansen is hier bijvoorbeeld te vinden. Dat is een van de oudste openluchtmusea ter wereld. Ook het Naturhistorika rijksmusea met IMAX-bioscoop Cosmonova is een bezoekje waard.

Vliegtickets naar Stockholm zijn voor een paar tientjes te krijgen, als je tenminste goed de aanbiedingen in de gaten houdt. Boek je direct ook je hotel, dan kun je bovendien nog wel eens een extra korting scoren. Dat is toch weer mooi meegenomen!

Afbeelding: Flickr account hector melo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020