Excite

Vliegtuig van Air Asia vermist

  • © Getty Images
Tussen Indonesië en Singapore is een vliegtuig van de radar verdwenen. Het gaat om vlucht QZ8501 van Air Asia. De luchtverkeersleiding in Jakarta verloor zondag contact met het toestel. Dit gebeurde om 7.24 lokale tijd, om iets voor half één 's nachts Nederlandse tijd.

Het vliegtuig van Air Asia was net 42 minuten daarvoor opgestegen vanaf Surabaya in Indonesië. Net even na het opstijgen zou het toestel gevraagd hebben om een ongebruikelijke route te mogen vliegen. De piloot wilde verder klimmen om wolken te vermijden en gaf de voorkeur aan een andere route vanwege het slechte weer.

Om daar toestemming voor te krijgen, zocht hij contact met de luchtverkeersleiding. Even daarna verdween het toestel helemaal van de radar. De piloot had echter nog geen noodsignaal afgegeven.

De lokale media hebben inmiddels gemeld dat reddingsdiensten ervan uit lijken te gaan dat het toestel in zee gestort is. Dit zou op ongeveer 145 kilometer afstand van het eiland Belitung gebeurd zijn. Aan boord van het vermiste vliegtuig zitten 155 passagiers en 7 bemanningsleden. 149 passagiers komen uit Indonesië, 3 uit Zuid-Korea, 1 uit Singapore, 1 uit Maleisië en 1 uit Groot-Brittannië.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020