Excite

Vliegtuigen niet geschikt voor passagiers met overgewicht

Als je last hebt van overgewicht, dan kun je maar beter niet het vliegtuig pakken. Kom je daar niet onderuit, begin dan maar vast met sparen, want met een stoel in de economy class red je het niet, zo blijkt uit de foto die sinds kort op internet circuleert.

Op deze foto is te zien hoe een erg dikke man zichzelf in zijn stoeltje probeert te persen. Erg succesvol is de poging niet; hij steekt voor nog net iets meer dan de helft uit en blokkeert zo vrijwel het hele gangpad.

Op dit moment doen sommige luchtvaartmaatschappijen er al van alles aan om dikke mensen wat tegemoet te komen, zoals het aanbieden van extra lange veiligheidsriemen. Andere luchtvaartmaatschappijen eisen dat dikke mensen twee kaartjes kopen. ‘Dik’ is in dit geval heel objectief meetbaar; als je de armsteun naast je niet naar beneden kunt krijgen, dan moet je de tweede stoel er ook bij ‘kopen’. De man op de foto had dat duidelijk niet gedaan.

De foto is gemaakt door een stewardess die niet echt blij was met deze situatie. American Airlines, waar de stewardess zou werken, wil niet bevestigen dat de foto daadwerkelijk door één van hun personeelsleden genomen is, maar zal wel onderzoeken of het strikte beleid van het bedrijf op de juiste manier is toegepast. Volgens dat beleid zou deze meneer gewoon twee stoelen hebben moeten boeken, omdat het half blokkeren van het gangpad gevaarlijke situaties op kan leveren.

Afbeelding: Flightglobal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021