Excite

Maak een mooie reis, boek een vlucht naar Amerika

Ontdek de Verenigde Staten eens en boek een vlucht naar Amerika. Er zijn veel luchthavens waar je heen kunt gaan. Enkele bekende zijn JFK in New York, de luchthaven van Houston, die in Chicago of die in Washington D.C. Maar dit zijn natuurlijk nog lang niet alle luchthavens van het land.

Vliegen naar Amerika kan een hele uitdaging zijn. Ze zijn erg streng bij de douanecontrole. Zo moet je bijvoorbeeld zelfs door de douane wanneer je alleen maar overstapt in het land. Ook willen ze van iedereen een vingerafdruk en irisscan hebben. En laten we het maar niet hebben over de formulieren die je moet invullen. Voordat je werkelijk vertrekt moet je eerst via een beveiligde website toestemming krijgen. Dit wordt ook wel het Visum Waiver Program genoemd. Op de website van ESTA kun je deze formulieren invullen. Dit kost je veertien dollar en je kunt alleen met creditcard betalen.

De vragen die je op het ESTA formulier op internet hebt moeten invullen, krijg je in het vliegtuig nog eens onder je neus gedrukt. Dit is een groen formuliertje dat je bij de douane moet aangeven. Je kunt het formulier in verschillende talen krijgen. Gelukkig is een vlucht naar Amerika best lang en heb je alle tijd om het formulier volledig in te vullen.

Laat je echter niet afschrikken door al deze veiligheidsmaatregelen. Amerika is een prachtig land. Er zijn interessante steden en schitterende natuurgebieden. Je kunt er goed heen voor een rondreis, maar een stedentrip is natuurlijk ook een mogelijkheid.

 (photo © Salim Virji)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020