Excite

Goedkope vlucht Amsterdam naar Lissabon

Een directe vlucht van Amsterdam naar Lissabon duurt ongeveer 2,5 uur en je landt op het Aeroporta de Portela. Deze internationale luchthaven ligt ongeveer zes kilometer buiten de stad. Bekende prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet vliegen rechtstreeks naar het vliegveld van Lissabon.

Op het internet kan je zoeken naar een scherpe aanbieding. Zo kan je goedkoop van Amsterdam naar Lissabon vliegen en geld overhouden om in de Portugese hoofdstad zelf leuke dingen te doen. Speciale websites als Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl geven je de gelegenheid om alle aanbiedingen in kaart te brengen. Je hoeft alleen de datum van vertrek in te vullen en krijgt dan een kort overzicht van de beschikbare vluchten, de aanbiedende maatschappijen, de prijzen en vertrektijden.

Een retourvlucht van Amsterdam naar Lissabon vind je meestal vanaf tweehonderd euro, afhankelijk van de maatschappij die je kiest en of je een tussenstop wilt voorkomen. Druk altijd even op ´betalen´ om de totaalprijs in beeld te krijgen, want soms komen er nog kosten bij. Door alleen handbagage mee te nemen, kan je het ticket goedkoper maken.

De websites die goedkope vluchten aanbieden, hebben vaak eveneens hotelovernachtingen in de aanbieding. Maar je kunt ook zelf zoeken naar een leuk hotel. Websites zoals Booking.com en Expedia.nl bieden je een overzicht van het hotelaanbod in Lissabon en selecteren de best hotels. Leuke plekken zijn de oude volkswijk Alfama en het hippe Bairro de Alto.

In de stad Lissabon is van alles te beleven. De hoofdstad van Portugal beschikt over een historisch stadscentrum en prachtige oude gebouwen, zoals de stadskathedraal en de monumentale kloosters Mosteiro dos Jerónimos en Torre de Bélem. Deze twee kloosters worden beschermd door Unesco en zijn werelderfgoed, alsmede het Castelo de São Jorge.

Een aanrader is een bezoek aan de haven en de oude wijk Alfama. Daar geniet je van een mooi uitzicht over de stad en kan je een heerlijk glas port drinken. Ook de visrestaurants in Portugal staan zeer goed bekend.

Het openbaar vervoer in Lissabon is uitstekend verzorgd. De stad, met 2.9 miljoen inwoners, beschikt over een bus, tram en metro. Daarnaast zijn er drie kabeltrams, een monorail en de lift Elevador de Santa Justa, die de wijk Baixa met het hoger gelegen Bairro Alto verbindt. Tevens zijn er veerboten waarmee je naar de voorsteden kunt reizen en een tocht over de Taag-rivier kan maken. Het belangrijkste treinstation is Garo do Oriente, waarvan je in een half uurtje naar de luchthaven Portela reist.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020