Excite

Vlucht van Brussel naar Praag

Toeristen die een stedentrip naar Praag plannen, kiezen vaak Schiphol als het startpunt van hun reis. Een logische keuze, maar de luchthaven van Brussel is vaak een betere optie. De reistijd naar Zaventem is vanaf veel plekken in Zuid-Nederland niet veel langer dan naar Amsterdam. Zo bezien is een vlucht van Brussel naar Praag helemaal geen vreemd idee.

VLUCHT BRUSSEL NAAR PRAAG: TICKETS

Je kunt een vlucht van Brussel naar Praag ook vanuit Nederland boeken. Het kan zelfs vanuit je eigen huiskamer. Op het internet vind je speciale websites die een overzicht bieden van de beschikbare vluchten. Als je de vertrekdatum en de bestemming invult, dan controleert de website in enkele seconden de mogelijkheden en geeft deze in een overzicht weer.

VLUCHT BRUSSEL PRAAG: HANDIGE WEBSITES

Er zijn een aantal websites die je kunt gebruiken. Een bekende website is Cheaptickets.nl. Deze site biedt goedkope vluchten aan van zowel prijsvechters als duurdere luchtvaartmaatschappijen en is overzichtelijk. Andere websites die je kunt proberen zijn Worldticketcenter.nl., Goedkopevluchten.be en Vliegwinkel.nl. Ook kan je goedkope tickets vinden op de website van Easyjet en biedt Brussel Airlines regelmatig een vlucht van Brussel naar Praag aan. Het loont zeer de moeite om de verschillende mogelijkheden goed met elkaar te vergelijken. Ook moet je altijd even op 'betalen' klikken, omdat er soms extra kosten bijkomen.

De LUCHTHAVEN VAN PRAAG (RUZNYE)

Het vliegveld van Praag ligt enkele kilometers ten noorden van de stad. Er is geen rechtstreekse treinverbinding tussen de luchthaven en het centrum van Praag. Wel staan er buiten de aankomsthal taxi's klaar om je naar je hotel of hostel te brengen. Voor jonge reizigers met een klein budget zijn de taxibusjes een goede tip. Omdat ook andere reizigers bij hun hotel worden afgezet, duurt je taxirit wat langer. Maar anderzijds betaal je slechts tien euro en zie je meteen wat meer van de stad. Als je geen taxi wilt huren dan zijn er ook bussen beschikbaar die naar het centrum van Praag rijden. Ook kan je op het vliegveld een auto huren.

DE LUCHTHAVEN VAN BRUSSEL (ZAVENTEM)

Zaventem is vanuit Nederland heel goed bereikbaar. Je kunt er zelf met de auto heenrijden en je laten afzetten. Een andere mogelijkheid is om je auto bij het vliegveld te parkeren. Voor ongeveer honderdvijftig euro is het mogelijk om je auto zeven dagen bewaakt te parkeren. Kijk voor meer informatie even op de website van Zaventem. Heb je geen auto of wil je deze helemaal thuislaten, dan kan je ook met de Thalys reizen. Je moet dan in Brussel uitstappen en vanaf de stations Noord, Centraal of Zuid de speciale treinverbinding naar de luchthaven van de stad nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020