Excite

Boek voor een paar tientjes een vlucht naar Ciampino

Van Rome heeft nog nooit iemand genoeg gekregen. Korte trips naar de Italiaanse hoofdstad zijn dan ook nog altijd zeer populair.

Boek een goedkope vlucht naar Rome voor een visuele les in geschiedenis. Eeuwenoude ruïnes en meesterwerken van grootse kunstenaars, in Rome beleef je echt ‘La Dolce Vita’ met de levendige pleintjes, vele restaurants en onberispelijk geklede inwoners…

Het vliegveld Rome Ciampino ligt in de gemeente Ciampino, in de Italiaanse provincie Rome. Voor een paar tientjes vlieg je al naar Ciampino, wat 15 kilometer van Rome verwijderd is. Een busrit van 45 minuten brengt je meteen naar het hart van de stad. Binnen een uur na aankomst kun je je al vergapen aan het Colloseum als je wilt. Bezoek de Borghese galerie met de bekende marmeren beelden van Bernini of ga in de rij staan bij het Vaticaans Museum om de sixtijnse kapel van Michelangelo te bewonderen.

Eten, drinken en feesten doen ze in Rome dag en nacht. Vooral het Piazza Navona is hiervoor ‘ the place to be’. Vergeet vooral niet een muntje in de Piazza di Trevi’s fontein te gooien voordat je weer vertrekt…men zegt dat je daarmee de kans om terug te keren naar Rome vergroot.

Als we je nog een tip mogen geven; houd er rekening mee dat het begin mei een drukte van jewelste wordt in Rome. Meer dan twee miljoen pelgrims worden verwacht bij de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II op 1 mei. De meeste accommodaties voor overnachting zijn al volgeboekt. Als je toch naar Rome afreist in deze periode, moet je niet vreemd opkijken als de prijzen van hotelkamer dubbel zo hoog zijn.

Boek vandaag nog een goedkope vlucht naar Ciampino bij Rome, en geef je over aan het goede, Italiaanse leven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker newdot

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020