Excite

Vlucht naar Athene? Die vind je zo!

Hoewel Griekenland de laatste tijd niet heel positief in het nieuws is gekomen, is een trip naar dit land wel degelijk de moeite waard, helemaal wanneer je een goedkope vlucht naar Athene boekt. Zo'n reis heb je op internet in een mum van tijd gevonden. Op sites als cheaptickets.nl en skyscanner.nl worden namelijk alle aanbiedingen met elkaar vergeleken en kun je direct de voor jou meest voordelige optie boeken.

Athene: eeuwenoude stad in Griekenland

Athene is de grootste stad en tevens de hoofdstad van Griekenland. In deze metropool wonen ruim een half miljoen mensen en daarnaast is Athene onder meer het politieke en culturele centrum van het land. De Griekse hoofdstad staat daarnaast vooral bekend om haar eeuwenoude geschiedenis: de stad wordt beschouwd als één van de grondleggers van de Westerse democratie. In Athene zijn momenteel nog steeds sporen uit de Oudheid te vinden: bezoek bijvoorbeeld eens de tempel het Parthenon.

Vluchten naar Athene

Momenteel kun je alleen vanaf de luchthaven van Amsterdam rechtstreeks naar de Griekse hoofdstad vliegen. Die vlucht duurt ongeveer drie uur en wordt verzorgd door KLM, Olympic Air of Transavia. Vooral de twee laatstgenoemde maatschappijen hanteren dikwijls een actietarief voor deze vlucht, maar tijdens de zogenaamde Werelddeal-weken van KLM vlieg je voor zo'n 180 euro heen en weer naar Athene.

Je kunt echter ook voor een rechtstreekse vlucht vanaf de luchthavens van Düsseldorf of Brussel kiezen. Zeker voor degenen die in het oosten of zuiden van Nederland wonen kan dit een interessante optie zijn. Deze reis duurt in beide gevallen zo'n drie uur en wordt meestal verzorgd door Aegean.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020