Excite

Boek een vlucht naar het historische Praag

Gelegen aan de oevers van de Moldau en gezegend met een monumentaal historisch centrum. Praag, de hoofdstad van Tsjechië is een uitstekende keuze voor een stedentrip of een korte vakantie. Je kunt Praag bereiken met de trein, maar de snelste manier is met het vliegtuig. En een vlucht naar Praag hoeft helemaal niet duur te zijn, mits je weet waar te zoeken.

Een vlucht naar Praag kan je gewoon boeken vanuit je eigen huis. Je kunt de extra kosten voor een reisbureau besparen door zelf op het internet te speuren. Op websites zoals Worldticketcenter.nl en Cheaptickets.nl vind je een ruim aanbod van vluchten naar de Tsjechische hoofdstad. Neem goed de tijd om te vergelijken, want soms loop je tegen die ene aanbieding aan.

Een vliegticket naar Praag kost gemiddeld tussen de honderdvijftig en driehonderd euro, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij die je kiest. Een vlucht van Czech Airlines is minder duur dan een ticket voor een KLM-toestel. Daarnaast kan een tussenstop je vlucht goedkoper maken. Enkele Duitse maatschappijen en de meeste prijsvechters maken een tussenstop op de vliegvelden van Frankfurt en München. Een andere manier om de prijs van je ticket te reduceren, is door alleen handbagage mee te nemen. Dit is met name een goede tip als je een weekend naar Praag gaat of als je weinig kleding nodig hebt.

De luchthaven van Praag ligt enkele kilometers buiten de stad. Maar bij de uitgang van het vliegveld staan taxi's en taxibusjes klaar om je naar het centrum te brengen. Vooral de busjes zijn goedkoop, maar dan zit je wel bij andere vakantiegangers in de taxi. De chauffeur bepaalt de beste route en zet iedereen beurtelings voor zijn hotel af. Een rit met deze busjes kost gemiddeld tien euro per persoon. Een andere manier om naar de stad te reizen, is door de bus te pakken of een auto te huren. Dit kan ter plekke, maar je kunt ook vooraf het aanbod bekijken op Easyterra.nl.

In Praag zelf reis je het snelst met de metro en de tram. Neem altijd een hotel of hostel in de buurt van een metrostation, en kijk in de automaat op het station of je een meerdaagse kaart kunt kopen. Dit is goedkoper en scheelt je veel gedoe. Tevens kan je in het stadhuis op het centrale plein een Praag Kaart aanschaffen. Daarmee krijg je korting op de entree van allerlei bezienswaardigheden, waaronder de Praagse Burcht en de Týnkerk.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021