Excite

Boek goedkope vluchten naar Istanboel

Goedkope vluchten naar Istanboel zijn overal te vinden. Dat zou misschien de indruk kunnen wekken dat Istanboel niet interessant is, maar dat is zeker niet waar. De stad ligt op de grens van Europa met Azië, en dat kan je letterlijk nemen want de grens loopt midden door de stad heen. Dat maakt de sfeer hier ook zo bijzonder; aan de ene kant zie je heel Westerse dingen, terwijl je aan de andere kant de oude Ottomaanse huizen en restanten van de Byzantijnse tijd ziet.

Voordeel van goedkope vluchten

Als je goedkope vluchten naar Istanboel boekt, dan betekent dat dat je meer geld over hebt om op de bestemming van alles te doen. En dat kun je goed gebruiken want Istanboel telt heel veel bezienswaardigheden. Allereerst moet je gewoon een keer een markt bezocht hebben. Hoewel de prijzen er vaak al laag zijn, is het onderhandelen er een echte sport. De Egyptische bazaar en de Grote Bazaar zijn de belangrijkste bazaars in de stad. Ook de Prinseneilanden, de Egyptische obelisk, de Galatatoren en de Basilica cisterne zijn een bezoekje waard. Net als natuurlijk de Aya Sofia en het Topkapi paleis. Als je slim bent, plan je je bezoekjes aan de bezienswaardigheden vooraf zodat je zeker weet dat je niets mist.

Gastvrijheid

Hoewel Istanboel op zich geen rijke stad is, zoals we die in het westen kennen, zijn de mensen er ongekend gastvrij. Je zult er zeker geld uitgeven maar lang niet zoveel als je misschien gedacht had. Drankjes van het huis, aperitiefjes, bijzondere uitjes; inwoners van Istanboel doen er alles aan om je écht te laten ervaren hoe bijzonder deze stad is. En vaak voor niets, hoewel een fooi geven natuurlijk altijd kan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020