Excite

Vluchten naar het zonnige Curaçao

Curaçao is sinds oktober een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, daarvoor hoorde het bij de Nederlandse Antillen. De grootste stad van het eiland is Willemstad, de hoofdstad. Dankzij de vele stranden en het warme klimaat van gemiddeld 27 graden, komen er veel toeristen naar Curaçao toe.

Het eiland heeft voor toeristen dan ook veel te bieden. Langs de kusten kan veel gedoken worden door zowel beginners als gevorderden en er zijn dan ook meerdere duikscholen. Maar ook de natuur trekt veel bezoekers. Er zijn op Curaçao namelijk verschillende nationale parken. In het noorden ligt het Nationaal park Shete Boka, langs de ruige kust van het eiland. Grenzend aan Shete Boka ligt het Christoffelpark dat bestaat uit verschillende plantages en zelfs een oud mijnbouwcomplex. Bij Mambo Beach ligt het Sea Aquarium en de Dolphin Academy waar met dolfijnen gezwommen kan worden.

De beste manier om op Curaçao te komen is natuurlijk met het vliegtuig. Er is op het eiland maar een vliegveld, Curaçao International Airport. Er zijn maar enkele maatschappijen die naar Curaçao vliegen, vanaf Amsterdam zijn dat KLM, Martin Air, ArkeFly. De vlucht naar Curaçao duurt ongeveer zo’n negen uur, als je vanaf Amsterdam een rechtstreekse vlucht heb. Doordat er maar enkele luchtvaartmaatschappijen naar Curaçao vliegen, verschillen de prijzen in de tickets niet heel erg veel. Gemiddeld ligt de prijs van een vliegticket naar het eiland rond de 500 euro.

Afbeelding: Flickr, Michael Condouris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021