Excite

Vluchten naar Palermo: zo gevonden!

Binnenkort naar Italië voor een stedentrip en twijfel je nog over welke stad het uiteindelijk wordt? Denk eens na over de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Goedkope vluchten er naar toe vind je in een mum van tijd op sites als skyscanner.nl en vliegwinkel.nl. Hier wordt het je echter nog makkelijker gemaakt: lees meer over deze prachtige stad en enkele voordelige reizen naar Sicilië!

Palermo: grootste stad van Sicilië

Palermo ligt in het noordwesten van het Italiaanse eiland Sicilië en heeft ruim een half miljoen inwoners. Deze stad heeft een belangrijke haven, een eigen universiteit en staat daarnaast bekend om zijn vele bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele imposante en eeuwenoude kathedralen en theaters. Ook sportliefhebbers kunnen zich goed vermaken in Palermo: de lokale voetbaltrots speelt momenteel in de subtop van de nationale competitie. In het grote Stadio Renzo Barbera is meestal wel een plekje vrij.

Vluchten naar Palermo

Op zo'n vijfendertig kilometer afstand van de stad is het Aeroporto di Palermo-Punta Raisi, beter bekend als het Falcone-Borsellino Airport, gevestigd. Vanaf deze luchthaven ben je met de metro zo in het stadscentrum.

Helaas is het momenteel niet mogelijk om vanaf een Nederlandse luchthaven direct naar het vliegveld van Palermo te vliegen. Uiteraard is een reis met een tussenstop een optie. Je landt dan bijvoorbeeld eerst in Parijs. Een niet rechtstreekse vlucht kun je vinden op de eerder genoemde sites.

Een interessante optie is een rechtstreekse vlucht vanuit het Duitse Düsseldorf. Deze reis duurt ruim twee uur. Bovendien wordt deze vlucht verzorgd door de prijsvechter Ryanair. Deze optie kan je dus zowel tijd als euro's besparen!

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020