Excite

Vluchten naar het schitterende Praag

Een weekend naar het schitterende Praag is een perfecte manier om er even tussenuit te gaan. Maar heb je geen zin in een lange busreis naar de Tsjechische hoofdstad? Neem dan gewoon het vliegtuig. Als je goed op het internet zoekt dan hoeven vluchten naar Praag niet duur te zijn.

Vluchten naar Praag vind je door naar een gespecialiseerde websites te surfen. Goede voorbeelden zijn Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl, maar je kunt ook uitwijken naar Vliegwinkel.nl of Vliegtickets.nl Op deze websites hoef je alleen de vertrekdatum en eindbestemming in te voeren en al het zoekwerk wordt voor je gedaan. De prijzen van vluchten naar Praag variëren, maar bedragen gemiddeld 180 euro. Je kunt een ticket goedkoper maken door een vlucht met een tussenstop te kiezen. Dit zou kunnen in München of Frankfurt. Wel verlies je dan kostbare reistijd. Ga je voor een weekend naar Praag en heb je niet zoveel nodig? Overweeg om alleen handbagage mee te nemen. Ook dan is het ticket goedkoper.

De luchthaven van Praag (Ruznye) ligt zeventien kilometer ten noorden van de Tsjechische hoofdstad. Het vliegveld beschikt niet over een treinverbinding met het centrum van Praag. Daarom staan er buiten de aankomsthal taxibusjes klaar om je naar de stad te brengen. Je zit dan met meerdere toeristen in een busje, maar wordt voor tien euro voor het hostel of hotel afgezet. Je kunt dan direct de stad in. Maar je kunt ook overwegen om een auto te huren. Op de begane grond van parkeergarage C vind je negen balies van autoverhuurbedrijven. Wil je geen auto huren, dan kan je ook met de bus naar Praag doorreizen. Als je meer informatie zoekt, kijk dan even op Airportdesk.nl (zoek Praag).

Een hostel of hotel in Praag zoek je evenzeer op het internet. Vind je de hotels te duur? Overweeg dan om een hostel te boeken. Deze heb je in Praag in alle soorten en prijsklassen. Levir Hostel, vlakbij het centrum en nabij een metrostation, heeft zowel gedeelde slaapzalen als individuele kamers met eigen douche in de aanbieding. Meer dan veertig euro ben niet kwijt, al moet je in Tsjechië natuurlijk met Kronen (Koruna) betalen.

Als je de vele bezienswaardigheden in Praag wilt bezichtigen dan is het een aanrader om een metrokaart voor meerdere dagen te kopen. Een tweede tip is de aanschaf van een Praag-kaart. Deze geeft je kortingen voor onder meer de entree van de Burcht en de Tynkerk. Als je slechts kleine stukjes wilt reizen dan is de tram een prima vervoersmiddel. En wil je goedkoop winkelen? Ga naar de winkels rond het Wencelasplein.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020