Excite

Vluchten naar het Italiaanse Sicilië

Op internet vind je gemakkelijk vluchten naar Sicilië. Op sites als skyscanner.nl worden diverse aanbiedingen met elkaar vergeleken en kun je meteen jouw vlucht boeken. Hier worden alvast enkele opties besproken.

Sicilië: de punt van de Italiaanse laars

Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee. Dit eiland ligt ten zuidwesten van het Italiaanse vasteland en ten noord-oosten van enkele Noord-Afrikaanse landen. Omdat vroeger allerlei volken op Sicilië hebben gewoond, zijn er veel culturele bezienswaardigheden te vinden. Die kun je bijvoorbeeld in de prachtige steden Catania, Messina en Palermo bekijken, maar ook in enkele authentieke dorpjes. Bovendien kent het eiland een groot culinair aanbod en kun je dikwijls genieten van gerechten als de 'granita' (een ijsje met brood).

Vluchten naar Sicilië

Vanuit Nederland kun je vanaf meerdere luchthavens naar Sicilië vliegen. Je kunt landen op vrijwel ieder vliegveld op het Italiaanse eiland, dus let hier wel op bij het boeken van je vlucht.

Vanaf Schiphol kun je onder meer met EasyJet, Transavia en Lufthansa naar Sicilië vliegen. Het gaat dan meestal om een rechtstreekse vlucht tegen een schappelijke prijs. De vluchten van Transavia boek je evenwel dikwijls in combinatie met een hotel, en zijn dus echte vakantievluchten.

Maar ook vanaf andere Nederlandse luchthavens kun je naar Sicilië vliegen. Zo vliegt Ryanair vanaf Eindhoven naar het Italiaanse eiland. Je betaalt voor deze vlucht niet veel, maar landt wel op een vliegveld dat in het westen van het eiland is gelegen.

Daarnaast vliegen er diverse maatschappijen vanuit het Duitse Düsseldorf naar Sicilië. Zo bieden TUIfly en Air Berlin dikwijls goedkope vluchten aan, en kan het lonen om hun aanbiedingen in de gaten te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020