Excite

Vluchten naar toeristisch Tenerife

Tenerife heeft twee vliegvelden. Deze liggen ongeveer 70 kilometer uit elkaar. Dit zijn Tenerife South Airport (TFS) en Tenerife North Airport (TFN). Het North Airport is een stuk minder groot dan South en wordt dan logischerwijs ook minder gebruikt. Toch vliegen er naar beide luchthavens verschillende budgetmaatschappijen, zoals Transavia, RyanAir, AirBerlin en TUIfly. Afhankelijk van de locatie waar je moet zijn kun je bepalen waar jij een vlucht heen wilt.

Tenerife South ligt op ongeveer 60 kilometer afstand van Santa Cruz en ongeveer 16 kilometer van Playa de Las Américas. Er zijn vijf busroutes op het eiland en deze gaan allemaal naar de luchthaven. Er zijn ook veel shuttlebussen te vinden. Het is dus geen enkel probleem om bij je hotel te komen vanaf de luchthaven. Tenerife North ligt op slechts 11 kilometer van Santa Cruz en ongeveer 28 kilometer van Playa de Las Américas. Alle vijf de buslijnen van het eiland komen ook op deze luchthaven en ook hier vind je verschillende shuttlebussen.

Je kunt een vlucht naar Tenerife gemakkelijk op het internet boeken. Er zijn websites met overzichten, zodat je precies kunt zien welke vliegtickets het goedkoopste zijn. Bedenk vooraf naar welke luchthaven je wilt en bekijk vervolgens de verschillende opties. Het kan geen kwaad om ook de prijzen te vergelijken van de andere luchthaven. De kans is aanwezig dat hier een groot verschil tussen zit.

Afbeelding: Flickr account reservasdecoher

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020