Excite

VNC: geen Nederlandse hulp voor British Airways

Als het aan de Vakbond voor cabinepersoneel VNC ligt, dan moeten Nederlandse luchtvaartmaatschappijen geen hulp bieden aan British Airways. Bij de Britse luchtvaartmaatschappij zal dit weekend gestaakt worden, waardoor verschillende vluchten op een andere manier opgevangen zullen moeten worden.

Verschillende Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Arke Fly en Transavia, hebben hun hulp echter al toegezegd. Volgens de VNC gaat het hier echter om ‘besmet’ werk en zouden de maatschappijen hun aanbod in moeten trekken. Daarom wordt zo snel mogelijk een brief verstuurd met daarin het verzoek af te zien van hulp.

Uit voorzorg krijgen ook andere luchtvaartmaatschappijen deze brief. Mogelijk gaat het personeel van Air France namelijk ook staken en in dat geval wil men niet dat KLM enige problemen daar opvangt. Hoewel de twee bedrijven samen één onderneming vormen, staat het personeel van KLM los van Air France.

De staking zal vier dagen duren en is gepland vanaf 28 maart. Er wordt gestaakt tegen de bezuinigingsmaatregelen op middellangeafstandsvluchten. Air France heeft op dat gebied al aangekondigd maar liefst 54 miljoen te willen besparen.

Overigens heeft de Britse minister van Verkeer al gevraagd de staking bij British Airways af te blazen, omdat die bedreigend konden zijn voor het voortbestaan van het bedrijf. De economie kan door de staking sterk beschadigen en één van de grootste namen van Brittanië zou wel eens failliet kunnen gaan als gevolg van de acties.

Afbeelding: Flickr account Irargerich

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021