Excite

Voordelig wintersporten in het knusse Tsjechië

Rond deze tijd van het jaar is iedereen druk met het plannen van wintersportreizen. Meestal gaan deze naar oorden in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Als je geen zin hebt om voor de zoveelste keer je buurman in de skilift tegen te komen, denk dan eens aan een vakantie in Tsjechië. Het land is zich namelijk snel tot volwaardig wintersportland aan het ontwikkelen.

Tsjechië heeft drie skigebieden: het Reuzengebergte, het Ertsgebergte en Boheemse woud. Deze zijn kleinschalig, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. De skioorden liggen allemaal op zo’n 700 tot 1300 meter hoogte, maar door de ligging hebben ze een hoge sneeuwzekerheid. December tot april is de beste tijd voor een reis naar Tsjechië.

Het feit dat Tsjechië nog niet overstroomd wordt door toeristen, maakt het zo aantrekkelijk. Toch is het land op toeristisch gebied hard aan de weg aan het timmeren. Hierdoor wordt de accommodatie in het land steeds comfortabeler.

Ook op het gebied van pistes en skiliften, doet het gebied bijna niet meer onder voor de West-Europese skioorden. Het land zelf is makkelijk te bereiken per auto, de wegen zijn goed onderhouden. Ook kun je ervoor kiezen om te reizen per vliegtuig of bus.

Een van de grootste voordelen is dat het land heel goedkoop is. Skipassen en skilessen zijn goed betaalbaar. Ook kun je voor tussen de 6 en 10 euro een maaltijd eten en voor een biertje op de piste ben je niet meer dan 1 euro kwijt. Alleen al om de prijs-kwaliteit verhouding, is een wintersportreis naar Tsjechië zeker de moeite waard.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pascal-blachier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020