Excite

Voordelig wintersporten in Tsjechië

Je kunt naar Tsjechië toe met de bus, het vliegtuig of de auto. Als je voor weinig geld wilt leren skiën of snowboarden ben je in dit land zeker op de goede plaats. De prijzen voor skiverhuur, skipas en les zijn beduidend lager dan in de Alpen.

Het grootste skigebied van Tsjechië is Spindleruc Mlyn, dat tegen het Reuzengebergte aan ligt. Hier heb je de keus uit ongeveer 9 kilometer blauwe, 12 kilometer rode en 4 kilometer zwarte skigebieden. Omdat het gebied voorzien is van sneeuwkanonnen, heb je altijd de zekerheid dat er daadwerkelijk sneeuw ligt wanneer je aankomt.

De bergen in Tsjechië zijn niet heel hoog. Dat maakt ze uitstekend geschikt voor beginnende wintersporters, maar minder uitdagend voor de ervaren skiër of snowboarder. Een groot voordeel van de pistes in Tsjechië is echter dat ze niet zo massaal bevolkt zijn als bijvoorbeeld in Oostenrijk. Je hebt dus alle ruimte.

In Spindleruc Mlyn zijn veel sleepliften, een aantal stoeltjesliften, en er rijden voldoende gratis skibussen. Voor de snowboarders is er bovendien een speciaal park in het gebied, en in de omgeving van het prachtige Reuzengebergte kunnen ook langlaufers en wandelaars hun hart ophalen.

Niet alleen skiën, ook eten en drinken is in Tsjechië betaalbaar. In de gezellige restaurants en cafés die het gebied rijk is kun je een sportieve dag voordelig afsluiten.

Behalve Spindleruc Mlyn zijn er ook verschillende kleinere skigebieden in Tsjechië. Als je een dagje helemaal iets anders wilt, is een bezoekje Praag op nog geen twee uur afstand een leuke optie.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Mijndert Stuij

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021