Excite

Voorjaarsvakantie blijft populair

  • © Getty Images
De voorjaarsvakantie blijft populair bij Nederlanders. Ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders trekken er rond het einde van februari op uit. Dit zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. Dat blijkt uit de voorspellingen van NBTC Holland Marketing. Ongeveer de helft van die Nederlanders - zo'n 500.000 vakantiegangers - blijven in eigen land. De rest gaat naar het buitenland.

Van de mensen die in Nederland blijven gaat meer dan de helft naar een bungalow of vakantiehuisje. Vooral bungalowparken blijven erg geliefd, zo merkt NBTC op. Daarnaast lijkt er een ontzettende run te zijn op lastminuteaanbiedingen. Mensen kiezen hier nog vaker voor dan vorig jaar het geval was.

Ongeveer 600.000 Nederlanders gaan in de voorjaarsvakantie naar het buitenland op vakantie. Een aanzienlijk deel van deze mensen gaat op wintersport. Ook gewone vakanties zijn echter populair. De meeste Nederlanders kiezen voor Oostenrijk, Duitsland of België. Wintersporters bezoeken het liefst Oostenrijk, met name vanwege de grote sneeuwkans. Frankrijk en Duitsland zijn onder die groep ook favoriet.

De voorjaarsvakantie valt per regio anders. De regio Zuid heeft van 14 tot en met 22 februari vakantie, de regio's Midden en Noord van 21 februari tot en met 1 maart. De voorjaarsvakantie in het Zuiden zou er dit jaar echter wel eens iets anders uit kunnen zien, omdat carnaval in die vakantie valt. Vorig jaar viel carnaval buiten de adviesweken en toen werd de voorjaarsvakantie over drie weken uitgesmeerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021