Excite

Voortaan airbags in vliegtuigen

De luchtvaartmaatschappijen Air France-KLM en Cathay Pacific gaan over op het installeren van airbags in vliegtuigen. Nu klinkt dat een beetje overdreven, want als een passagiersvliegtuig uit de lucht valt, lijken airbags niet echt heel veel uit te maken. Toch zeggen experts dat de airbags zorgen dat passagiers 80% van alle vliegtuigongelukken kunnen overleven. Dus gewoon zorgen dat je bij die 80% betrokkenen bent. Of bij geen enkele, uiteraard. De airbags worden verwerkt in de gordel en schieten naar buiten bij een klap.

In de Verenigde Staten is nieuwe wetgeving van kracht. Die is zeer streng en het is verbazingwekkend dat vliegtuigmaatschappijen in staat zijn er aan te voldoen. Wat stipuleert de regel namelijk? Dat vliegtuigpassagiers bij ongelukken zelfstandig het vliegtuig moeten kunnen verlaten. Althans, bij ongelukken waarbij de impact tot zestien keer zwaarder is dan de zwaartekracht. En dat zijn flinke klappen, kunnen we u vertellen. Met behulp van de airbags zou dat zeker mogelijk moeten zijn, wat al aanduidt hoeveel extra bescherming ze bieden. In Europa wordt dezelfde wetgeving eind 2010 van kracht.

Tot die tijd hoeft u niet per se ten dode opgeschreven te zijn. U kunt namelijk ook gewoon een paar silicone borsten aanschaffen. Irene Ferrari heeft de grootste silicone borsten van Rusland en kon ze onlangs tijdens een vlucht van Moskou naar Zwitserland goed gebruiken. Door hevige turbulentie knalde ze tegen de stoel voor haar, maar haar borsten voorkwamen dat ze gebroken ribben opliep. Zoals het een diva betaamt, klaagt ze de vliegtuigmaatschappij aan voor 100.000 euro. Dat deed ze ook al eerder, toen tijdens een vlucht een van haar borsten klapte. Hoe dan ook, airbags in gordels of silicone borsten, dat zal u gaan redden bij vliegtuigongelukken.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019