Excite

Vrijwilligers gezocht om levend standbeeld te spelen

Antony Gormley is de man van het bekende beeld The Angel of the North in Gateshead, Engeland. Hij zal een nieuw project beginnen, waarbij hij op zoek is naar vrijwilligers in Engeland. Er zullen gedurende honderd dagen telkens mensen als standbeeld staan bij Trafalgar Square in Londen. Zij zullen op het vierde voetstuk komen te staan. Honderd dagen lang, ieder uur van de dag, zonder pauzes moet er iemand op dit voetstuk staan. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig.

Het project zal One & Others heten. Het is de bedoeling dat er een duidelijk beeld wordt geschept van de wereldpopulatie. Antony Gormley wil laten zien hoe de connectie tussen de individuele mensen kan werken. Het zal een project worden waar je aan mee kunt doen, maar waar je ook als bezoeker naar kunt kijken om de levende standbeelden te steunen.

Iedereen die ouder is dan zestien en een gezonde conditie heeft kan zich aanmelden. De mensen mogen alles doen wat ze willen tijdens het uur dat ze op het voetstuk staan, zolang dit maar legaal is. Er zal een net worden neergehangen, zodat het altijd veilig is.

Het project is te bekijken vanaf 6 juni 2009. Volgens de burgemeester van Londen zal het een groot succes worden en zullen er veel mensen op af komen om een kijkje te nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020