Excite

Vulkanen, rijstvelden en een azuurblauwe zee: ontdek Bali

Om te beginnen kent Bali een aantal zeer interessante natuurlijke bezienswaardigheden. De Gunung Agung is de hoogste en heiligste berg van Bali die je vanaf bijna elk punt op het eiland kan zien. Behalve bergen zijn er ook nog ongerepte stukken regenwoud op het eiland te vinden. Verder kun je een kijkje nemen bij de waterval Gitgit.

Verder heeft Bali een aantal kenmerkende culturele bezienswaardigheden . Overal op het eiland vind je kleine offers, gekleurde bundeltjes en prachtige bloemblaadjes, speciaal voor de goden. Bali is doordrenkt van de Balinese cultuur, ieder dorpje heeft prachtige tempels en er is altijd wel een religieuze ceremonie gaande. De Balinese cultuur is dan ook nauw verbonden met de religie van het volk, het hindoeïsme.

Ubud is het culturele hart van Bali en een heerlijke plek om een paar dagen door te brengen. De stad ademt de Balinese cultuur en je kunt hier uren wandelen. Winkeltjes, tempels, restaurantjes, musea, natuur en het populaire Monkey Forest. Hoewel het toeristisch is, heb je toch het gevoel in het echte Bali te zijn.

Denpasar is de hoofdstad van Bali. Het is de grootste en drukste stad van het eiland. Het is niet echt een plek voor een langere vakantie, dagtripjes naar Denpasar zijn echter zeker de moeite waard. Je kunt hier heerlijk winkelen en er zijn veel culturele bezienswaardigheden zoals tempels en het vooraanstaande Bali Museum.

Indien je niet op eigen houtje wilt rondtrekken door Bali, zijn er genoeg reizen op maat te vinden. Bijvoorbeeld bij Sawadee, Bali Travel of Djoser.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sean McGrath

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020