Excite

Waar is een auto huren het goedkoopst en waar het duurst?

Op vakantie is het natuurlijk uitermate ideaal als je een auto kunt huren. Beetje rondtuffen op je eigen gemak door het vakantieland waar je op dat moment op visite bent. De wegen verkennen, van dorp naar dorp rijden en als rasechte toerist andere toeristen proberen te ontlopen. Een auto huren is iets waar je flink op kunt besparen. Daarom zetten we de duurste en goedkoopste landen qua autohuur even op een rijtje.

Beginnen we met de duurste landen. Waar betaal je de hoofdprijs voor een betrouwbare vierwieler? Dan zul je toch vooral in Afrika moeten zijn. Bij de Top 10 duurste huurauto’s staan maar liefst zeven landen van het Afrikaanse continent. Daaronder vallen Zambia (604 p/wk), Seychellen (578), Angola (514), Nigeria (507), Malawi (440), Ivoorkust (396) en Kameroen (388). Geen misselijke prijzen om een week voor rond te crossen.

Maar de kroon wordt gespannen door Georgië. In dat land durft men gemiddeld 753 euro per week te vragen voor een huurauto. Daar verwachten we dan ook wel de meeste luxe auto voor terug, maar dat zal in praktijk zeker tegen vallen. De tegenhanger van Georgië is Ierland. Daar zijn huurauto’s van alle landen ter wereld het goedkoopst. Je betaalt er slechts 87 euro per week.

Andere zeer goedkope landen zijn Spanje (92), Portugal (98) en Malta (105). De top vier wordt dus bezet door Europese landen. Dat zal mede komen door de concurrentie. Ook landen als Costa Rica, Mexico en Peru. Alleen Zuid-Afrika haalt voor de Afrikaanse landen met 108 euro per week de top-10 goedkoopste landen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker AlbertH2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021