Excite

Waar je op moet letten als je een auto huurt

Er zijn veel redenen om een auto te huren als je op zakenreis, stedentrip of vakantie bent. Je bent immers veel mobieler in je doen en laten. Bovendien kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen en naar bezienswaardigheden toe. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Daarom geven we je een aantal algemene tips voor het huren van een auto. Autohuur is nu eenmaal iets waarbij je ook de mist in kunt gaan.

Het belangrijkste is de prijs. Daarin wordt nogal verschil gemaakt in hoe de prijs berekend is. Let daarom goed op welke kosten zijn inbegrepen en welke kosten exclusief zijn. Zaken als verzekering, gereden kilometers of toeslagen zijn niet altijd opgenomen in de huurprijs. Stel vragen over de prijs en vergelijk de prijzen goed. Hetzelfde geldt voor verzekeringen. Zorg dat je duidelijk hebt wat wel meeverzekerd is en wat niet. Zo zijn banden of inzittenden niet altijd meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor wie de auto mag besturen en wat de minimum leeftijd is. Lees daarom altijd goed de kleine lettertjes voordat je de weg op gaat!

Bij het ophalen van de auto moet je goed de auto bestuderen. Als je schade ziet, laat dit dan onmiddellijk opnemen. Je zult niet de eerste zijn die oude schade moet betalen. Vraag ook welke upgrades er nog mogelijk zijn. Bij het afhalen is dit soms maar een kleine prijs voor een grotere auto. Check tevens voor wie de schoonmaakkosten zijn en vraag eventueel naar kinderzitjes en een wegenkaart. Houd er rekening mee dat de auto die je gereserveerd hebt, niet altijd de auto is die je krijgt. Je krijgt wel altijd een auto uit dezelfde categorie. Zo zie je, het loont de moeite om bij het huren van een auto alles goed te checken.

Afbeelding: Autofans.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021