Excite

Waar let je op bij een skibox?

Met de zomer in de bol gaan veel gezinnen weer vrolijk op vakantie. Maar waar laat je al je bagage tijdens de autorit? Een achterbak zit zo vol en er is een grens aan het aantal kussens en koffers waar je kinderen op kunnen zitten achterin. De ideale oplossing is de skibox of bagagebox die op het dak gemonteerd kan worden. Beter dan de koffers los op je imperiaal sjorren. Er zijn echter wel wat tips die je in ogenschouw moet nemen!

 

  1. De luchtweerstand: met een skibox op je dak verhoog je de luchtweerstand van je auto. De auto zal dus minder zuinig rijden. Wel is een skibox altijd beter dan een bagagebox, die vierkanter is. Wat dat aangaat is een skibox altijd te verkiezen boven een bagagebox.

  2. Dwarsbalk: Voordat je een skibox of bagagebox op je auto kan schroeven, heb je een dwarsbalk nodig. Zelfs als je een dakreling op je auto hebt zitten! Hou daar dus rekening mee.

  3. Dakkoffer: wanneer kies je nu voor een bagagebox in plaats van een skibox? Als je bagage hebt die breder is dan 65 centimeter, hoe je 'm ook neerlegt. Daarvoor is een skibox te lang.

  4. De achterklep: ook kies je voor een bagagebox als de skibox te ver naar achteren uitsteekt. Bij een aantal auto's kan dan namelijk de achterklep niet meer open en dat is ook vervelend. Je wilt niet tijdens je vakantie telkens je skibox van je auto afschroeven.

  5. Verhoogd brandstofgebruik: Als er een mogelijkheid is om je bagage op een andere manier in je auto te krijgen dan middels een skibox, kies daar dan voor. Het brandstofverbruik zal altijd met tien tot vijftien procent stijgen.

  6. Parkeergarages en bruggen: Het spreekt voor zichzelf, maar toch... Let er altijd op dat met een box op je dak, de auto een stuk hoger is en lage bruggen en parkeergarages dus potentiële gevaren zijn.

  7. Bavianen: let op waar je rijdt met je skibox. Natuurlijk is een uitje naar een safaripark leuk, maar in Knowsley Safari Park in Engeland zijn bavianen erg gewiekst in het openbreken van skiboxen. Je wilt uiteraard niet tijdens een dagje uit een baviaan in jouw ondergoed een boom in zien klimmen. Hetzelfde geldt uiteraard voor dieven van het menselijke soort...

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020