Excite

Waddenzee op Werelderfgoedlijst UNESCO

De Waddenzee is officieel opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit mocht een oorkonde in ontvangst nemen die dit heugelijke nieuws bevestigde.

Zowel Nederland als Duitsland proberen de Waddenzee al jaren op de werelderfgoedlijst te krijgen. Nu is het eindelijk zo ver: Kishore Rao, een afgevaardigde van UNESCO, kwam de speciale oorkonde op Lauwersoog overhandigen. Dit was direct een mooi moment om het nieuwe logo van de Waddenzee aan het publiek te tonen: een mooi samenspel tussen een golf en een bruinvis moet de Waddenzee voortaan representeren.

Overigens is het niet zo dat de Waddenzee op slot gaat nu het tot werelderfgoed behoort. Wel wil minister Verburg haar best doen om ook volgende generaties te kunnen laten genieten van het unieke gebied, dat onder meer het thuis is voor letterlijk miljoenen vogels en andere dieren. Zowel toeristen als garnalenvissers of andere ondernemers mogen gewoon gebruik blijven maken van de zee, mits ze daar ook maar een stukje respect voor op kunnen brengen.

De Waddenzee is niet het enige stuk van Nederland dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Eerder verdienden de molens van Kinderdijk, Schokland, het Woudagemaal en de Stelling van Amsterdam al een plekje op de bijzondere lijst. Daarnaast vind je er ook De Beemster, het Rietveld Schröderhuis en Willemstad. Hoewel die laatste niet in Nederland zelf te vinden is, behoort deze natuurlijk wel tot het Koninkrijk der Nederlanden.

Afbeelding: Flickr account FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018