Excite

Wandelroute van 1.700 km in Nepal

Wie aan Nepal denkt, ziet waarschijnlijk besneeuwde bergtoppen voor zich met als summum de Mount Everest. 'Het dak van de wereld', zoals de berg liefkozend genoemd wordt, trekt al decennia lang avonturiers aan. Een gevaarlijke beklimming en daarom alleen voor ervaren alpinisten weggelegd. En nu komt Nepal ook nog met een attractie voor ervaren wandelaars!

Vijf maanden lopen

Onlangs werd namelijk één van de langste wandelroutes op een duizelingwekkende hoogte in gebruik genomen. Volgens het Nepalese ministerie van Toerisme is de route maar liefst 1.700 kilometer lang en begint het pad aan de voet van de op de één na hoogste top ter wereld; de Kanchenjunga. Vanaf daar lopen de wandelaars tot vlakbij de grens met de Tibet, naar Humla.

Geen koud kunstje dus. Een woordvoerder van het ministerie vermeldt dan ook trots dat ervaren wandelaars de tocht binnen vijf maanden af zouden moeten kunnen leggen. Vijf maanden! "Het is een volledig nieuw product en we hopen dat het zal helpen om het toerisme te stimuleren," zo zegt de woordvoerder op AD.nl. "Het zal de reputatie van Nepal als topbestemming voor liefhebbers van avontuur verstevigen."

Goede stap

En die inkomsten uit het toerisme heeft het land hard nodig. Nepal is over het algemeen erg arm en moet het vooral hebben van de landbouw. Maar de meest veelbelovende sector is het toerisme. Het is ook één van de weinig sectoren waarin buitenlandse bedrijven en overheden investeringen doen. Dit nieuwe, gigantische wandelpad is voor het Nepalese toerisme dan ook weer een stap in de goede richting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021