Excite

Warm Paasweekend

Dit jaar geen sneeuw, zoals vorig jaar tijdens Pasen wel het geval was, maar heerlijk zon. Het Paasweekend begint al goed, met warm weer. In het Oosten kan het wel 23 graden worden. Landelijk gezien kunnen er wel grote verschillen ontstaan, maar we kunnen wel spreken van een goed weekend.

Op eerste en tweede Paasdag zal het weer ietsjes minder warm worden en kan er bewolking plaatsvinden. Ook dit is afhankelijk van de locatie in Nederland. Meteoroloog Henri van Zoelen zegt: ‘Op beide paasdagen is het weer afhankelijk van hoever een storing die vanaf de Noordzee het land op trekt. Aan de oostkant van dit systeem bevindt zich warme lucht en wordt het 20 graden. Daarbij is veel ruimte voor de zon en in de middag valt lokaal een bui. Bij de storing zelf overheerst de bewolking, valt soms wat regen en wordt het niet warmer 16 graden. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat de storing zondag de westelijke provincie aandoet.’

Het Paasweekend is dus ideaal om er lekker op uit te gaan. Een mooie wandeling in het bos bijvoorbeeld, of een bezoekje aan een dierentuin. Maar ook thuis kun je heerlijk genieten van het mooie weer in de tuin of op het balkon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020