Excite

Washington DC: waardige hoofdstad aan de Oostkust

Washington DC is de hoofdstad van de Verenigde Staten en behoort tot geen enkele staat. Hier is voor gekozen, zodat de stad echt nergens bijhoort, waardoor geen enkele staat macht kan uitoefenen op de stad. De stad is genoemd naar de eerste Amerikaanse president: George Washington. De stad is ook echt als een hoofdstad ontworpen, met in het middelpunt het Witte Huis, waar de president zetelt.

In Washington DC zijn veel bezienswaardigheden. Eén van de bekendste is toch wel de Mall, Dit is een autovrij gebied van ongeveer twee mijl lang. Aan de ene kant is het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial. Van bovenaf ziet de Mall eruit als een kruis en aan de andere twee punten vind je het Witte Huis en Jefferson Memorial en in het midden is het Washington Monument. Langs de mall zijn ook veel belangrijke musea te vinden.

Behalve de bekende bezienswaardigheden, is er nog veel meer te zien. Zo kun je naar de plek waar Lincoln werd neergeschoten. Ook is er het Arlington National Cemetery, met graven van John F. Kennedy en de onbekende soldaat. Ook heeft Washington DC één van de mooiste treinstations ter wereld: Union Station.

Bijna alle musea in Washington DC zijn gratis te bezoeken, omdat een Engelse wetenschapper een fortuin naliet in 1862 om het Amerikaanse volk kennis te verrijken. Hierdoor zijn tot op de dag van vandaag veel plekken gratis te bezoeken. Ideaal als je meer te weten wilt komen of een culturele dag wilt hebben. Ook de dierentuin van Washington DC is gratis te bezichtigen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020