Excite

Wat er te beleven valt op de Expo 2010 in Shanghai

Voor wie de staat van de technologische vooruitgang nauwlettend in de gaten wil houden, is de Expo 2010 een ideale vakantie. Want behalve technische snufjes, architectonische hoogstandjes en prachtige ontwerpen, is de Expo 2010 ook in Shanghai. Een leuke vakantie in China valt er dus aan te koppelen. Van 1 mei 2010 tot 31 oktober 2010 is de Expo 2010 geopend.

Het thema van deze wereldtentoonstelling is 'Better Life, Better City'. Dat thema moet uitstralen hoe wij als mensen een betere toekomst willen, vooral in de stedelijke omgeving. De mascotte is Haibao. Het is een blauw figuurtje met het lichaam dat een Chinees karakter voorstelt. Dat karakter betekent 'mensen'. Prachtige symboliek, natuurlijk.

Nederland zal ook aanwezig zijn op de Expo 2010 met een paviljoen. Architect John Körmeling en constructeur Rijk Blok willen de ingewikkelde constructie 'Happy Street' neer zetten. Happy Street is een kleurrijke straat op palen, in de vorm van het cijfer acht. Dat is het Chinese geluksgetal. In het paviljoen staat aan weerszijde van de vijf meter brede straat allerlei huisjes in stijlen uit de Nederlandse architectonische geschiedenis.

Afbeelding: Flickr, stefano meneghetti

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020